Toamna trecută, când acţiunile FC Oţelul au fost preluate de TNG, companie controlată de unul dintre cei mai bogaţi afacerişti români, Dan Grigore Adamescu, se vorbea despre intrarea clubului într-o nouă eră, să devină un brand şi mai puternic. Preşedintele Consiliului de Administraţia, Lucian Ciofoaia, promitea atunci că se va investi cât va fi nevoie pentru performanţă. „În funcţie de necesităţi, dar şi de performanţe, vom contribui cu cât va fi nevoie”, declara Ciofoaia, în luna octombrie a anului trecut.
Însă, în realitate, lucrurile au stat cu totul altfel, în loc de progres activitatea clubului arătând mai degrabă a declin. Spre sfârşitul lunii trecute, primarul Marius Stan, fost director general al FC Oţelul, afirma că „cei care sunt astăzi acţionari încă nu au dat nici un leu de la ei”, sursele noastre susţinând că la acest aspect lucrurile nu s-au schimbat nici până acum. Mai mult, Stan a afirmat că a lăsat în club în momentul cedării către TNG peste şapte milioane de euro, cam trei milioane s-au cheltuit pe salarii, impozite şi alte necesităţi, dar că restul, aproximativ patru milioane de euro, a fost transferat din conturile clubului. Practic, conform surselor noastre, clubul a funcţionat în ultima vreme din banii încasaţi în acest an din drepturile de televizare. Ca formă de protest, Stan nu a mai venit la meciuri, apropiaţii acestuia spunând că a promis că o va face abia după ce TNG va veni la club cu prima sută de euro, contribuţie proprie.
Fără apă şi hârtie igienică
În urmă cu două săptămâni, acţionariatul şi-a trimis un reprezentant care să lucreze în Galaţi, Remus Pascu fiind instalat ca director executiv. În loc de investiţii, primele măsuri au fost îndreptate spre reducerea cheltuielilor. Drastic, fără să se ţină cont de imaginea unui brand construită cu trudă în ani de zile pe gazon şi nu numai. La ultimul meci de pe teren