Administraţia din Alba Iulia a planificat pentru acest an investiţii de peste 24 de milioane de euro, aproape 60% din bugetul municipalităţii, în creştere faţă de anul trecut. Bugetul de investitii din acest an este mai mare cu aproximativ 15% faţă de cel din 2012, cifrându-se la 24,39 milioane euro. Tendinţa generală este de susţinere a lucrărilor mari începute în anii anteriori.
Centrul istoric al Cetăţii Alba Carolina, remodelat în cadrul proiectului de reabilitare a Zonei Interioare, va beneficia de 38,8 milioane lei, iar pentru reconstrucţia Laturii de Vest a Cetăţii sunt alocaţi 16,5 milioane lei. Consolidarea, restaurarea şi conservarea componentelor artistice ale zidurilor traseului Nordic vor avea alocaţi 700.000 lei. Zona istorică a oraşului va beneficia din acest an de un sistem de supraveghere video cu dispecerizare pentru care se prefigurează o cheltuială de 350.000 lei. Promotorii şi practicanţii sporturilor urbane primesc şi ei o veste bună, administraţia a alocat aproximativ 300.000 lei pentru începerea lucrărilor de amenajare a unui skatepark în zona terenurilor de tenis din Cetate. Un alt proiect important este Parcul Dendrologic, o zonă ce va beneficia de accesibilizare corespunzătoare, pentru care în acest an se estimează a fi cheltuiţi 7,2 milioane lei.
Proiectele de infrastructură sunt consistente şi în acest an, o pondere mare având finalizarea lucrărilor la accesele în oraş, respectiv DN74 str. Zlatnei şi Calea Moţilor şi modernizarea DN1 E 81. Atenţia administraţiei locale pentru acest tip de lucrari de reabilitare a drumurilor se traduce în acest an prin investiţii în cartierele Bărăbanţ şi Oarda, respectiv străzile: Mureşului, Măceşului, Biruinţei, Busuiocului, Castanilor, Dumbrăviţei. De asemnea mai multe drumuri din localităţile aparţinătoare municipiului Alba Iulia (Miceşti, Oarda, Bărăbanţ, Partoş) vor fi modernizate.