Medicii de la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU), din cadrul Spitalului „Sf. Spiridon“, au tratat, în ultima perioadă, un număr foarte mare de cazuri de tentative de suicid.
Specialiştii susţin că majoritatea acestor pacienţi suferă de tulburări de afectivitate, iar dacă aceste afecţiuni ar fi tratate corect, iar pacienţii ar merge la terapie, numărul tentativelor de suicid ar scădea considerabil. Problemele financiare şi certurile conjugale reprezintă principalele motive pentru care ieşenii recurg la gesturi extreme, încercând să-şi pună capăt suferinţei.
Gheorghe M., în vârstă de 59 de ani, din localitatea ieşeană Erbiceni, a ajuns la spital după ce a înghiţit mai multe tablete medicamentoase. Pacientul a fost diagnosticat cu intoxicaţie cu benzodiazepine şi paracetamol, motiv pentru care a fost internat în Clinica de Toxicologie din cadrul Spitalului „Sf. Spiridon“.
La aceeaşi clinică au fost internate alte două persoane, la sfârşitul săptămânii trecute, tot din cauza unor tentative de suicid. Ambii pacienţi au înghiţit mai multe medicamente, în scop suicidar. Pentru astfel de cazuri, medicii efectuează tratament gastroenterologic, pentru eliminarea toxinelor din organism. În cazul în care ingestia medicamentelor este mai veche de patru ore, există riscul ca acestea să fie deja absorbite de organism şi să nu mai poată fi eliminate. Intoxicaţia polimedicamentoasă poate duce la tulburări de metabolism, insuficienţă renală sau chiar stop cardio-respirator, în cazul intoxicaţiei cu benzodiazepine (medicamente neuroleptice calmante, precum diazepamul).
Medicii de la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU), din cadrul Spitalului „Sf. Spiridon“, au tratat, în ultima perioadă, un număr foarte mare de cazuri de tentative de suicid.
Specialiştii susţin că majoritatea acestor pacienţi suferă de tulburări de afectivitate, iar dacă aceste afecţ