Posturile Antena 1 și Antena 3 au primit somație de la CNA din cauza modului în care a fost reflectat de cele două posturi scoaterea din rețeaua Digi a posturilor deținute de Antena Group.
Sesizările au fost făcute de către RCS&RDS în lunile aprilie, mai și octombrie, dar nu au fost discutat de CNA până acum.
Avocatul RCS a solicitat CNA „aplicarea unor sancțiuni pentru prezentarea unor fapte denaturate și o campanie virulentă împotriva RCS”. Acesta a reamintit că Antena Group a decis să întrerupă contractul de retransmisie cu Digi TV după ce compania nu a fost de acord să plătească suma de 7 milioane de euro pe an pentru redifuzarea posturilor Antena 1, Antena 3, Euforia TV și GSP TV. „A fost o campanie care a durat o lună de zile.
Prin instigarea la deconectare nu numai a abonaților la satelit ci și a celor de la cablu”, a declarat, în fața membrilor CNA, avocatul RCS&RDS. Acesta a mai precizat că la cele două posturi de televiziune s-au făcut afirmații nesusținute, cum ar fi că decizia RCS este „motivată politică” și că este o „operațiune de șantaj”.
Ce au spus reprezentanții Antena Group – Au fost prezentate o serie de lucruri total neadevărate. Subiectul a fost discutat anul trecut la CNA. Chiar directorul Antena Group a fost prezent aici pentru a discuta subiectul. Noi am răspuns prin adrese scrise atât în luna mai cât și în iunie. Nu înțelegem de ce se mai reia acest lucru acum. Chiar nu înțelegem care este mobilul acestor discuții. Subiectul a fost discutat.
Laura Georgescu – Trebuie să discutăm cele trei sesizări ale RCS din lunile aprilie, mai și octombrie, la care Consiliul nu a dat un răspuns, iar eu sunt obligată să răspund.
Narcisa Iorga, membru CNA – Noi am discutat cazul RCS – Antena. Nu am discutat reclamațiile. Nu s-a discutat niciodată vreo reclamație de la RCS. Am discutat cazul scoaterii din grila RCS a