Arteziana de cinci milioane de euro îi va conduce în faţa instanţei. Este vorba despre reprezentanţii Primăriei, care vor fi nevoiţi să răspundă în faţa instanţei de contencios administrativ solicitărilor formulate de Prefectură în privinţa hotărârii de aprobare a studiului de fezabilitate al controversatei arteziene de pe Mureş.
Reuniţi, ieri, într-o şedinţă extraordinară a CLM, consilierii locali au decis: hotărârea rămâne valabilă, în vreme ce solicitarea Prefecturii de revocare a normativului cu pricina a fost respinsă ca fiind neîntemeiată. Cu alte cuvinte, nici plângerea prealabilă, nici acţiunea înaintată în acest sens de Prefectură în contencios administrativ şi nici opoziţia întâmpinată în rândurile societăţii civile nu au prezentat argumente suficiente pentru a le tăia elanul reprezentanţilor Puterii locale din CLM pentru ca hotărârea de consiliu ce a stârnit deopotrivă polemici şi pasiuni în rândul aleşilor locali să fie revocată. În lipsa edilului-şef, care nu a revenit încă din străinătate, cu 12 voturi favorabile, o abţinere din partea viceprimarului Cătălin Ţiţirigă şi opt voturi împotrivă din partea consilierilor USL, respingerea solicitării formulate de instituţia prefectului a fost aprobată de aleşi.
Reprezentantul CLC, la un pas de a fi dat afară din sală
O intervenţie a lui Dan Artimon, din partea Consiliului Local Civic, a avut loc înainte de votul aleşilor locali pe proiectul privind arteziana. Fără succes au rămas, însă, ambele argumente formulate de reprezentantul societăţii civile împotriva proiectului de hotărâre. „Aş dori să prezint două observaţii, privind forma şi conţinutul proiectului de hotărâre. Din punct de vedere al formei, nu înţeleg care este raţiunea acestui proiect de hotărâre, dacă există deja o plângere prealabilă a Prefecturii în acest sens. Proiectul acesta nu îşi are rostul cu atât mai mult cu cât a f