Taximetriştii atrag atenţia că sunt din ce în mai mulţi pentru piaţa restrânsă a Clujului şi cer primăriei să aprobe majorarea tarifului practicat, pentru a putea trăi din această activitate.
Problemele taximetriştilor clujeni cresc de la zi la zi, având în vedere că, în contiuare, le este interzisă operarea pe zona Floreşti, la Polus Center. Dacă sunt prinşi, riscă amenzi de până la 4.000 de lei. Mai grav, le sunt retrase şi plăcuţele de înmatriculare. Până să se schimbe conducerea la nivelul primăriilor Cluj şi Floreşti, astfel de probleme nu existau, au comentat câţiva taximetrişti în direct la Realitatea FM Cluj. Consilierul Local PDL, Radu Moisin, a ţinut să-i asigure pe taximetrişti că situaţia cu care se confruntă n-ar avea nici o legătură cu politica şi că ar fi vorba strict despre o acţiune a Poliţiei. Pe de altă parte, taximetriştii cer primăriei să aprobe majorarea tarifului practicat, avertizând că aceasta e singura soluţie care i-ar mai putea salva de la faliment.
Consilierul local PDL Radu Moisin afirmă că ar putea propune executivului majorarea tarifului practicat în prezent de taximetrişti, dacă s-ar accepta o variantă diferenţiată, cu un plafon minimal şi unul maximal. "Şi în Bucureşti se practică tariful diferenţiat şi lucrurile merg foarte bine. Clienţii au posibilitatea să aleagă firmele de taxi în funcţie de condiţiile pe care le oferă", a spus Moisin. Părerile taximetriştilor sunt, însă, împărţite. "Nu poţi compara Clujul cu Bucureştiul", a atras atenţia unul dintre taximetriştii care a intervenit în emisiunea matinală de la REALITATEA FM Cluj. La Bucureşti, o cursă nu coboară mai jos de 12-10 lei, în timp ce la Cluj, majoritatea curselor se învârt în jurul sumei de 5 lei. "Trebuie majorat tariful însă nu putem accepta ca acesta să fie diferenţiat. Avem nevoie de un tarif unic. Pentru că altfel, vor ajunge să opereze numai acele