La Școala din Someş Odorhei a avut loc duminică, o nouă acțiune din seria "Caravana culturii sălăjene", în cadrul căreia a fost comemorat Vasile Lucăcel fondatorul și directorul Muzeului Județean de Istorie și Artă din Zalău.
În cadrul evenimentului au vorbit despre Vasile Lucăcel directorul școlii, Traian Năprădean, profesorul Ioan Petran din Cristolț, preotul Mircea Gâlgău, Corina Bejinariu din partea Muzeului Județean, Pia Badiu și Elena Musca, precum şi profesorul Ioan Ciocian. Tot cu această ocazie profesoara și poeta Viorica Mureșan a citit un poem în cinstea celui comemorat, iar Flavius Lucăcel a vorbit despre proiectele Asociației JAD derulate în colaborare cu Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj. Prezent la eveniment, fratele celui dispărut, Ioan Lucăcel, a mulțumit tuturor pentru implicarea în această manifestare de suflet. Expunerile au fost moderate de directorul Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj, Daniel Săuca. Una dintre cele mai importante idei expuse la manifestarea de la Someș Odorhei a fost aceia ca școala din centrul de comună să poarte numele lui Vasile Lucăcel. Acțiunea de la Someș Odorhei a fost organizată de Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj, Asociaţia culturală JAD, Primăria şi Consiliul Local al comunei Someş Odorhei și Şcoala cu clasele I – VIII Someş Odorhei, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj și Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău. Caravana Culturii Sălăjene este un proiect al Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj şi al Asociaţiei JAD, un proiect – piedică în calea uitării. Până astăzi, Caravana Culturii Sălăjene a poposit la Năpradea, Cristolț, Aluniș, Ileanda și Someș Odorhei.
La Școala din Someş Odorhei a avut loc duminică, o nouă acțiune din seria "Caravana culturii sălăjene", în cadrul căreia a fost comemorat Vasile Lucăcel fondatorul ș