Te resimţi după ce o gripă te-a pus la pat? Este bine să ştii că există remedii care grăbesc vindecarea şi care-ţi redau pofta de viaţă. Află din articolul nostru pe ce te poţi baza!
Lipsa poftei de mâncare, oboseala şi slăbiciunea sunt câteva dintre stările pe care le avem atunci când ne refacem după o boală. Pentru că suntem mai vulnerabili în convalescenţă, atât fizic, cât şi psihic, este mai mult decât necesar să ne „hrănim” imunitatea cu vitamine şi cu minerale. Pe lângă o alimentaţie care să includă toate grupele de nutrienţi, putem încerca şi diverse remedii din plante, care s-au dovedit eficiente în convalescenţă. Unul dintre acestea este cătina, pe care o poţi consuma sub formă de suc (100 ml de două ori pe zi, se bea până în ora 14.00), infuzie (o linguriţă de fructe la 250 ml de apă clocotită; se infuzează 10 minute şi se beau două căni pe zi, timp de 20 de zile) sau sirop (copii – două linguriţe/zi, adulţi, două linguri/zi, până la ora 14.00).
Măceşele te vitaminizează
Slăbit din cauza bolii, organismul are nevoie de „întăritori”. Un aliat de nădejde sunt măceşele, fructe cu un conţinut bogat de vitamina C şi de betacaroten, substanţe care ajută imunitatea. Timp de 20 de zile, bea zilnic câte două căni cu infuzie de măceşe, preparată dintr-o linguriţă de fructe la 250 ml de apă clocotită (lasă la infuzat 10 minute). Şi fructele scoruşului de munte îţi redau vitalitatea pierdută în convalescenţă. Cu un conţinut apreciabil de vitamine (C, B1, B2, B3) şi de săruri minerale, aceste fructe ne măresc capacitatea naturală de apărare, reduc oboseala şi sunt tonic nervos. Infuzia o obţii dintr-o linguriţă de fructe la 250 ml de apă fiartă. Laşi la infuzat 20 de minute şi o bei la temperatura camerei, trei căni zilnic, într-o cură de 20 de zile.
Lichenul de piatră redă pofta de mâncare
Dacă ai avut o infecţie virală sau bacteriană, lic