Alerta privind carnea de curcan contaminată cu reziduuri de antibiotic, care ar fi provenit de la o fermă din Codlea, judeţul Braşov, a fost ridicată după ce analizele de laborator au stabilit că suspiciunea nu se confirmă, a declarat, directorul DSVSA Braşov, Dorin Enache.
"Au venit rezultatele şi sunt negative, atât din România, cât şi din Germania. Suspiciunea privind carnea de curcan contaminată nu se susţine, motiv pentru care alerta rapidă a fost ridicată în cursul zilei de luni ", a declarat, pentru MEDIAFAX Dorin Enache. Proprietarul fermei din Codlea, Cătălin Muntean, care este şi primarul localităţii, a spus că scandalul mediatic a izbucnit pentru că Uniunea Europeană "probabil nu vrea ca România să exporte, ci să fim doar consumatori". El a spus că ferma de curcani din Codlea a suferit un prejudiciu foarte mare de imagine, pe lângă pierderile financiare. În 13 martie, ANSVSA a trimis o notificare prin Sistemul Rapid de Alertă privind faptul că ar fi ajuns în Germania de la o fermă din România, carne de curcan cu reziduuri de antibiotic. DSVSA Braşov a făcut atunci controale la ferma de curcani din Codlea, însă nu s-au găsit nereguli.
Alerta privind carnea de curcan contaminată cu reziduuri de antibiotic, care ar fi provenit de la o fermă din Codlea, judeţul Braşov, a fost ridicată după ce analizele de laborator au stabilit că suspiciunea nu se confirmă, a declarat, directorul DSVSA Braşov, Dorin Enache.
"Au venit rezultatele şi sunt negative, atât din România, cât şi din Germania. Suspiciunea privind carnea de curcan contaminată nu se susţine, motiv pentru care alerta rapidă a fost ridicată în cursul zilei de luni ", a declarat, pentru MEDIAFAX Dorin Enache. Proprietarul fermei din Codlea, Cătălin Muntean, care este şi primarul localităţii, a spus că scandalul mediatic a izbucnit pentru că Uniunea Europeană "probabil nu vrea ca România să