Inspectorii sanitar-veterinari îi asigură pe ieşeni că pot consuma lapte şi carne de pasăre fără probleme.
În ciuda scandalurilor iscate la nivel naţional, cu privire la depistarea de aflatoxină în lapte, peste limitele admise, şi a reziduurilor de antibiotice în carnea de curcan, exportată în Germania de către o firmă din Braşov, în capitala Moldovei verificările efectuate pe aceste două produse alimentare n-au evidenţiat nici o neregulă în judeţul Iaşi. Săptămâna aceasta se vor încheia ultimele demersuri privind verificarea laptelui, urmând ca datele să fie trimise la Bucureşti în vederea centralizării acestora.
„Când s-a depistat cazul de la Braşov, noi aveam deja verificările demarate la Iaşi pe tot ce înseamnă carne de pasăre. S-au prelevat probe pentru a depista existenţa reziduurilor de antibiotice, dar şi pentru a verifica dacă s-au făcut injectări cu apă şi sare în carnea de pasăre. Din ceea ce s-a constatat până acum, putem spune că la Iaşi nu sunt probleme. Verificările la carnea de pasăre vor continua şi săptămâna viitoare“, a declarat Gabriel Ciobanu, şeful Direcţiei Sanitar-Veterinare şi Pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Iaşi.
Inspectorii sanitar-veterinari îi asigură pe ieşeni că pot consuma lapte şi carne de pasăre fără probleme.
În ciuda scandalurilor iscate la nivel naţional, cu privire la depistarea de aflatoxină în lapte, peste limitele admise, şi a reziduurilor de antibiotice în carnea de curcan, exportată în Germania de către o firmă din Braşov, în capitala Moldovei verificările efectuate pe aceste două produse alimentare n-au evidenţiat nici o neregulă în judeţul Iaşi. Săptămâna aceasta se vor încheia ultimele demersuri privind verificarea laptelui, urmând ca datele să fie trimise la Bucureşti în vederea centralizării acestora.
„Când s-a depistat cazul de la Braşov, noi aveam deja verificările demarate la Iaşi p