Secția de judecători a CSM a aprobat percheziția în ședința de ieri, potrivit comunicatului emis miercuri de Consiliu. Adrian Toni Neacșu a fost suspendat din CSM ca urmare a punerii în mișcare a acțiunii penale. El este acuzat că ar fi încasat nejustificat aproape 67.000 de lei din salarii și diurnă de detașare
"În şedinţa din data de 19 martie 2013, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat - în temeiul art. 42 alin. (1) din Legea nr. 317/2004 privind CSM, republicată, raportat la art. 95 alin. (1) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată - percheziţia informatică a echipamentelor IT din proprietatea CSM, aflate în dotarea biroului şi/sau folosinţa inculpatului Neacşu Toni Adrian - membru CSM suspendat din funcţie", se arată în comunicatul de presă postat pe site-ul CSM.
Reamintim că în 6 martie, Secţia pentru judecători a CSM a decis suspendarea din funcţie a judecătorului Adrian Neacşu, de la Tribunalul Vrancea, membru ales în CSM, ca urmare a punerii în mişcare a acţiunii penale împotriva acestuia de către procurorii anticorupţie.
Acțiunea penală fusese declanșată împotriva lui Adrian Toni Neacșu de către procurorii DNA în data de 5 martie. Măsura venea după ce, cu o zi înainte, judecătorul Neacșu a afirmat că procurorii DNA au făcut percheziţia informatică a unităţii centrale a calculatorului ridicată din biroul lui de la CSM fără încuviinţarea Secţiei pentru judecători a Consiliului, considerând că o astfel de măsură este "samavolnică şi nelegală".DNA preciza că la 18 ianuarie a făcut doar o ridicare de obiecte, în baza Codului de procedură penală.
Dosarul lui Neacşu se află în faza de finalizare, acesta urmând a fi trimis în judecată pentru: participație improprie la abuz în serviciu contra intereselor publice dacă funcționarul public a obținut pentru sine un av