Procurorii DIICOT nu au clarificat, cel puţin pană în această fază a cercetărilor, modul în care era valorificat alcoolul produs la fabricile omului de afaceri.Acesta ajungea pe piaţă într-o formă sau alta, pentru că persoanele care îl cumpărau nu îl foloseau pentru uz propriu.La Trust LF Trade s-au găsit trei instalaţii de ocolire a contorilor pentru alcoolul etilic, brut şi tehnologic u prima lovitură în mafia alcoolului din Vrancea, cu referire directă la falsificarea vinurilor, a fost dată tot de DIICOT în 2007, iar capii afacerii, fraţii Stan, au fost condamnaţi la închisoare cu executare
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Galaţi au oferit informaţii destul de detaliate despre modul în care omul de afaceri Liviu Jitea şi celelalte persoane acuzate ar fi reuşit să producă alcool la negru, creand un prejudiciu statului de aproximativ 8 milioane de euro. Ce nu se spune la ora actuală, iar detaliile din motivarea arestării afaceristului sunt destul de puţine, este destinaţia acestui alcool produs din cerealele cumpărate masiv de la fermierii din regiune. Cantităţile de alcool sunt importante şi, într-un fel sau altul, acesta a ajuns pe piaţă în perioada supravegherii afacerilor lui Liviu Jitea, între anii 2011 şi 2013.
Procurorii arată în documentele prezentate judecătorilor, că alcoolul era comercializat ilegal către clienţi din punctele unde era depozitat, însă, cel puţin deocamdată, nu se ştie cine erau aceşti clienţi şi ce făceau cu acest alcool. Produsele care erau realizate, cum erau introduse în piaţă şi valorificate fac parte, de asemenea, din mecanismul producerii şi comercializării de alcool. În forma sa finală, acesta ar fi putut ajunge la negru pe piaţă sau îmbrăcînd o formă legală, ceea ce ar fi şi mai grav.
Valorificarea se făcea către persoane de încre