Elevii din învățământul primar și gimnazial de stat și privat, precum și cei din clasa pregătitoare sau preşcolarii din grădiniţele de stat şi private cu program normal de patru ore, ar putea rămâne fără corn și lapte. Decizia îi aparține prim-ministrului Victor Ponta și ar putea fi aplicată începând cu toamna acestui an, respectiv cu anul școlar 2013-2014.
Premierul Victor Ponta a anunțat, marți, că Guvernul va renunța la programul „Cornul și laptele”, de care beneficiază elevii români. Potrivit prim-ministrului, acest program s-a dovedit a fi ineficient, iar banii care vor fi economisiți odată cu eliminarea programului vor fi investiți în programe de tip after-school. „Vreau ca aceiaşi bani să încercăm să-i folosim la ceva mai util, de exemplu la after-school, pentru că în acest moment sunt copii care într-adevăr au nevoie şi vin la şcoală şi e bine pentru părinţi – vorbesc de cei din familii modeste, unde programul îşi atinge scopul – şi sunt foarte mulţi copii care nu mănâncă nici cornul respectiv, nu beau laptele, îl aruncă, îl irosim absolut degeaba”, a spus premierul, potrivit Mediafax.
40.000 de elevi gorjeni primesc lapte și corn
Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Gorj, la nivelul județului, aproximativ 40.000 de elevi beneficiază de programul ,,Cornul și laptele”. „În județul Gorj primesc cornul și laptele 39.681 de copii. Peste 8.250 dintre aceștia sunt preșcolari, peste 16.150 sunt în învățământul primar și peste 15.250 în învățământul gimnazial. Toți cei care beneficiază de acest program folosesc aceste produse pentru consum, fie la școală, fie acasă. A fost o idee foarte bună introducerea acestui program și ar fi foarte bine dacă ar fi îmbunătățit, astfel încât elevii să beneficieze și de o masă caldă atunci când sunt la școală”, a spus Ion Ișfan, inspector general în cadrul ISJ Gorj.
Controverse referitoa