Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat că Statutul parlamentarilor va fi, în opinia sa, promulgat de către şeful statului şi a precizat că discuţia legată de actul normativ a fost una "în termeni exageraţi", fiind nepotrivită afirmaţia că aleşii s-au pus deasupra celorlaţi cetăţeni.
Antonescu a fost întrebat de jurnalişti dacă, în opinia sa, forma adoptată a Statutului parlamentarilor este cea potrivită şi dacă şeful statului va promulga actul normativ.
"Da, aşa cred, dar nu am de unde să ştiu cu exactitate. E decizia, prerogativa constituţională a preşedintelui", a răspuns Antonescu.
El a precizat că a existat "o discuţie disproporţionată" legată de lucruri care nu sunt esenţiale în ceea ce priveşte Statutul parlamentarilor.
Antonescu a fost întrebat dacă amendamentul UDMR la Statutul parlamentarilor nu va face ca legea să fie din nou contestabilă la Curtea Constituţională.
"Cred că termenii dramatici sau exageraţi în care s-a discutat despre superimunitate, despre faptul că aleşii se pun deasupra celorlaţi cetăţeni, este nepotrivit, pentru că nu s-a întâmplat nimic de genul acesta şi, dacă este sau nu contestabilă la Curte - cum orice este contestabil la Curte - depinde însă ce poziţie are Curtea Constituţională, vom vedea", a mai susţinut Antonescu.
Totodată, el a afirmat că în ceea ce priveşte conflictul de interese reglementat în Statutul parlamentarilor nu există "o definire şi o legislaţie corectă şi completă". "Ne cam jucăm de-a conflictul de interese sau pseudoconflictul de interese", a mai afirmat preşedintele Senatului.
Plenul reunit al celor două Camere a adoptat, miercuri, cu 360 de voturi "pentru" şi 38 "împotrivă", Statutul deputaţilor şi senatorilor, în forma stabilită de Comisiile juridice şi de Statut, legea fiind reexaminată ca urmare a deciziei Curţii Constituţionale.
Dezbaterile în