Procurorul anticorupţie prezent la judecarea recursurilor la arestarea preventivă a judecătoarelor Antonela Costache şi Viorica Dinu de la Tribunalul Bucureşti a arătat că acestea nu mai au ce declara acum, pentru că tot ce au avut de spus au spus în convorbirile interceptate.
Judecătorii instanţei supreme au dezbătut, miercuri, recursurile făcute de judecătoarele Viorica Dinu şi Antonela Costache şi de alţi şase inculpaţi la deciziile de arestare preventivă dispuse de Curtea de Apel Bucureşti. Totodată a fost judecat şi recursul făcut de DNA împotriva deciziei prin care Marian Catrin a fost lăsat liber, dar cu interdicţie de a părăsi ţara.
Procurorul DNA a arătat, cu acest prilej, că probatoriul pus la dispoziţie este imbatabil, în sensul că este alcătuit din planşe fotografice în urma unor filaje operative, interceptări telefonice, dar şi ambientale, declaraţii ale unor martori şi mai multe denunţuri făcute de mai multe persoane, în cadrul anchetei. El a spus că judecătoarea Dinu, împreună cu Antonela Costache, formase o reală filieră în care a fost cooptat şi arhivarul Sorin Vasilescu, filieră ce avea ca scop acordarea unor soluţii favorabile cumpărătorilor de influenţă care ofereau sumele stabilite de magistraţi.
Concret, a arătat anchetatorul DNA, judecătoarea Viorica Dinu a primit 109.000 de euro şi avea peste 340.000 de euro promişi de la diverşii cumpărători de influenţă, în vreme ce colega sa de la Tribunalul Bucureşti acceptase promisiunea a 300.000 de euro şi promisese la rândul ei, mai departe, 15.000 de euro.
Procurorul a dat citire unor pasaje sugestive din denunţul făcut de avocatul Daniel Petre, cercetat în libertate în acest dosar, în care acesta arăta: "Viorica Dinu mi-a spus că, dacă ne poate ajuta cu ceva (pe el şi pe soţia sa - n.r.), putem apela la ea, context în care ne-a dat şi adresa dumneai din Drumul Taberei. (.