La Liceul Tehnologic "Iorgu Vârnav Liteanu" a avut loc vineri activitatea de informare şi instruire a elevilor şi cadrelor didactice cu privire la traficul de fiinţe umane. Aceasta a avut următoarele teme: „Problematica traficului de minori şi adulţi”, „Medii de risc şi modalităţi de prevenire a traficului de persoane”, precum şi apărarea drepturilor şi libertăţilor copilului de autorităţile publice locale.
Activitatea s-a desfăşurat în parteneriat cu Centrul Regional pentru Prevenirea Traficului de Fiinţe Umane, reprezentat de inspectorul de specialitate Laura Stadler, şi a constat în vizionare film, completare chestionare şi schimb de informaţii despre temele mai sus menţionate, pe parcursul a trei ore. La această întâlnire au participat 76 de elevi de la clasele a IX-a, a X-a şi a XI-a.
Scopul acestei întâlniri a vizat cu prioritate conştientizarea factorilor de risc şi abordarea educaţiei pentru prevenirea situaţiilor de risc, cum ar fi traficul de persoane, abandonul familial, copiii lăsaţi singuri acasă, ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate etc., în scopul identificării modalităţilor eficiente de prevenire şi înlăturare a riscurilor expunerii traficului de persoane şi, totodată, adoptarea unei atitudini unitare a şcolii şi a întregii comunităţi cu privire la pericolul reprezentat de acestea.
Acţiunea s-a desfăşurat în conformitate cu graficul tematic din cadrul proiectului de parteneriat “Tinereţe fără delicvenţă”, care se desfăşoară în perioada noiembrie 2012 - iunie 2013.
Acest proiect a fost iniţiat şi coordonat de profesoarele Monica-Petruţa Arotăriţei, Ana Maria Briana Belciug, Lenuţa Dochia, Gabriela Poenaru, precum şi de directorii Ioan Mancaş şi Viorica Oprea.
Prevenirea violenţei în mediul şcolar
Obiectivul principal al acestui proiect este prevenirea violenţei în mediul şcolar, a infra