În ultima perioadă au început să intre în insolvenţă tot mai multe societăţi mari din economie, relatează jurnalul.ro. Ponderea firmelor mici în totalul insolvenţelor a crescut de la 78% în 2010 la 85%, iar anul 2012 a fost primul an când rata de creştere a insolvenţelor este mai mare decât cea a înfiinţărilor, potrivit Coface. Numărul microîntreprinderilor care ajung în aeastă situaţie a crescut anual cu 14,5%, mai mult decât restul companiilor din economie, care au înregistrat un ritm de creştere de 10%. Mai mult, numărul este aşteptat să crească din nou, din moment ce acum sunt obligate să plătească un impozit de 3% pe venituri fie că au sau nu profit.
Hidroelectrica, Oltchim, Mechel
Jurnalul.ro: „Partea proastă este că intră în insolvenţă companii tot mai mari din economie: valoarea medie a cifrei de afaceri a firmelor insolvente în 2012 a fost cu 34% mai mare decât cea a firmelor care au intrat în incapacitate de plată în anul anterior. Pe lângă societăţi foarte mari ca Hidroelectrica, Oltchim şi Mechel Târgovişte au mai cerut insolvenţa şi lanţurile de magazine Minimax Discount şi Mic.ro – deţinute de omul de afaceri Dinu Patriciu sau Uztel Ploieşti.
Coface anticipează că numărul microîntreprinderilor care vor intra în insolvenţă va creşte şi în acest an, cu un ritm mai accelerat, de 20%, în vreme ce media din economie va fi de 14%”.
În ultima perioadă au început să intre în insolvenţă tot mai multe societăţi mari din economie, relatează jurnalul.ro. Ponderea firmelor mici în totalul insolvenţelor a crescut de la 78% în 2010 la 85%, iar anul 2012 a fost primul an când rata de creştere a insolvenţelor este mai mare decât cea a înfiinţărilor, potrivit Coface. Numărul microîntreprinderilor care ajung în aeastă situaţie a crescut anual cu 14,5%, mai mult decât restul companiilor din economie, care au înregistrat un ritm de creş