Înainte de a recurge la medicamente care scad glicemia, încearcă leacurile din natură, care au avantajul de a aduce zahărul din sânge la concentraţia normală fără efecte adverse.
Creşterea glicemiei (concentraţia de glucoză din sânge şi urină) peste 110 mg la o sută de mililitri de sânge poate duce la dezechilibre importante în organism, care produc apariţia unor afecţiuni precum diabetul zaharat. Hiperglicemia poate fi tratată cu ajutorul plantelor, legumelor şi al produselor apicole.
Frunzele de afin
Acestea sunt printre cele mai eficiente remedii în combaterea hiperglicemiei, datorită neomirtilinei, un compus de origine vegetală extras din frunzele de afin recoltate înaintea coacerii fructelor. Din aceste frunze, care au fost uscate şi mărunţite în prealabil, iei o lingură şi o pui într-o cană cu apă clocotită. Două-trei căni pe zi din infuzia astfel obţinută vor scădea cu siguranţă nivelul glicemiei.
Tecile de fasole
Zilnic, două-trei căni de decoct din teci de fasole îţi vor aduce glicemia la un nivel optim. Îl pregăteşti din câteva teci şi o cană cu apă pe care le fierbi timp de 20 de minute. Pentru un efect sporit ai nevoie de o mână de teci pe care le laşi să se macereze pe timpul nopţii într-un litru de apă. După aceea, fierbi compoziţia până scade la jumătate şi o bei treptat de-a lungul zilei.
Cicoarea, salvia şi urzicile
Din toate cele trei plante separate poţi obţine infuzii benefice contra hiperglicemiei. Ai nevoie de o lingură de plantă şi o cană de apă. Acestea le laşi la fiert 20 de minute, apoi bei două-trei căni zilnic. Rădăcinile de cicoare sălbatică pot fi folosite şi în mâncăruri, dar şi sub forma unui decoct, din 750 ml de apă şi două sau trei linguri de plantă care se lasă la fiert 15 minute. Decoctul îl bei treptat de-a lungul unei zile. Are efectul de a transforma glucoza în glicogen, un zahar prelucra