Ar trebui să aveţi pregătite răspunsuri adecvate în cazul în care angajatorul vă solicită să vorbiţi despre perioadele de întrerupere a activităţii profesionale
Dacă perioada de şomaj a durat mai multe luni, este indicat să precizaţi orice activitate cu relevanţă pe care aţi desfăşurat-o în perioada respectivă
În contextul economic actual, foarte mulţi oameni se confruntă cel puţin o dată de-a lungul parcursului lor profesional cu perioade de întrerupere a carierei sau de şomaj. În această situaţie, potenţialii angajatori vă pot cere să justificaţi aceste perioade în care nu aţi avut un loc de muncă. De aceea, ar trebui să aveţi pregătite răspunsuri adecvate pentru acele situaţii în care angajatorul vă solicită să oferiţi detalii despre perioadele de întrerupere a carierei profesionale.
"Sunteţi rugat să justificaţi o perioadă de şomaj? Angajatorul este interesat să afle ce a produs această perioadă de şomaj (terminarea contractului, închiderea companiei etc.) şi, eventual, de ce această perioadă a fost atât de lungă. Nu lăsaţi impresia că sunteţi deranjat de întrebare, răspundeţi liniştit", sunt de părere specialiştii în HR de la recrutăm.ro.
Daţi dovadă de dinamism
În cazul în care aveţi o perioadă de câteva luni de întrerupere între joburi, nu vă mulţumiţi să răspundeţi angajatorului că acest lucru s-a întâmplat din cauza crizei sau pentru că pur şi simplu piaţa locurilor de muncă a scăzut.
"Trebuie să ştiţi că aceste argumente nu sunt foarte pertinente. În schimbul acestor argumente pesimiste ar trebui să prezentaţi angajatorului demersurile pe care le-aţi întreprins în această perioadă pentru a găsi un loc de muncă. În acest fel veţi demonstra capacitatea voastră de organizare şi motivaţia", mai spun reprezentanţii portalului de recrutare.
Arătaţi că aţi profitat de o perioadă de întrerupere mai l