Poliţia din Coreea de Sud a început miercuri, 20 martie, o anchetă pe cu privire la atacurile cibernetice de amploare împotriva unor posturi de televiziune şi a bănci din ţara asiatică.
După ce agenţia de presă Yonhap a anunţat un atac împotriva a trei posturi de televiziune şi a două bănci, în contextul tensiunilor cu Coreea de Nord, poliţia sud-coreeană s-a sesizat şi a anunţat printr-un purtător de cuvânt că “Membri ai echipei noastre cibernetice anchetează pe această temă în acest moment”. În toate aceste cazuri au fost vizate administraţiile publice şi instituţiile financiare, reţelele lor fiind scoase din funcţiune provizoriu. Mai mult, în cazul uneia dintre bănci, milioane de clienţi nu şi-au putut folosi cardurile sau retrage banii din bancomate timp de o săptămână.
Coreea de Sud a instituit un mecanism de alertare a apărării sale cibernetice pentru a preveni agresiunile nord-coreene şi a adoptat o scară de risc denumită Infocon. Conform mediafax, surse oficiale din cadrul serviciilor de informaţii sud-coreene, citate de presă, estimează la 3.000 numărul informaticienilor nord-coreeni mobilizaţi în războiul cibernetic.
În acelaşi timp, Coreea de Nord acuză Seulul şi Washingtonul de astfel de atacuri. Săptămâna trecută, regimul a denunţat atacuri cibernetice “prelungite şi intesive” împotriva mai multor site-uri oficiale, între care cel al agenţiei de presă Korean Central News Agency (KCNA) şi cel al companiei Air Koryo. Odată cu accentuarea tensiunilor în peninsula coreeană, după cel de-al treilea test nuclear nord-coreean, la 12 februarie, nivelul Infocon a fost ridicat la 5 de la 4. Coreea de Sud ar fi fost victimă a 40.000 de atacuri cibernetice din exterior sau interior în 2012, faţă de 24.000 în 2008, conform unor date prezentate de Guvernul de la Seul.
Poliţia din Coreea de Sud a început miercuri, 20 martie, o anchetă pe cu priv