Noi produse turistice pe litoral
Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile lansează în această vară turismul fluvial. „Sperăm ca în această vară să dăm drumul la vizitarea canalului. Deocamdată există o singură navă care şi-a arătat interesul de a tranzita canalul. Avem o invitaţie a armatorilor care deţin nave de croazieră, să vină de la Viena şi Rotterdam spre Constanţa pe canal“, a precizat Daniel Georgescu, directorul general al C.N. A.C.N., prezent la întâlnirea armatorilor din transportul fluvial cu administraţiile canalelor navigabile şi Portului Constanţa.
Directorul C.N. A.C.N. a precizat că turiştii pot opta pentru o gamă variată de obiective turistice şi chiar Canalul Dunăre – Marea Neagră este un obiectiv ce merită vizitat, fiind una din puţinele construcţii hidrotehnice de gen care are o diferenţă de nivel de 80 de metri. De asemenea, canalul ar putea fi utilizat pentru activităţi turistice în sens invers, respectiv rute turistice fluviale pentru turiştii români spre Europa de Vest.
2013 ar putea deveni un an important şi pentru turismul de croazieră maritim. C.N. Administraţia Porturilor Maritime S.A. Constanţa a anunţat că, din acest an, terminalul de pasageri din Portul Constanţa va deveni punct de îmbarcare pentru turişti. Prima croazieră maritimă cu plecare din Portul Constanţa se va organiza la bordul navei de lux MSC Musica. Este un mare avantaj pentru turiştii români, care nu mai sunt obligaţi să cumpere, mai întâi, un bilet de avion până într-un oraş-port din Europa, pentru a beneficia de croaziere maritime. În colaborare cu compania MSC, pentru anul 2014 sunt deja anunţate sosiri ale navelor MSC Simfonia şi MSC Orchestra. Acestea vor acosta, în total, de opt ori (patru sosiri/plecări în perioada aprilie – mai 2014 şi patru sosiri/plecări în perioada septembrie-noiembrie 2014), croaziere care se vor adresa şi pieţ