Zeci de timişoreni au legat panglici albe pe gardul care împrejmuieşte casa. Aceştia au doresc ca Ministerul Culturii să ceară exproprierea acestui monument istoric în Timişoara
Protestele pentru salvarea Casa Mühle au intrat într-o nouă etapă. Numeroşi timişorenii s-au adunat de această dată la casa de pe bulevardul Mihai Viteazul, pentru a cere Ministerului Culturii să ia măsuri de expropriere a fostei locuinţe care a aparţinut familiei Mühle. Zeci de persoane au legat panglici albe pe gardul care împrejmuieşte casa.
“Trebuie să se rezolve odată pentru totdeauna. Trebuie să ne impunem punctul de vedere, să ne învăţăm concetăţenii să ne respecte tradiţia, istoria şi urbanistica. Acum cerem exproprierea. Această casă trebuie să se afle în patrimoniul oraşului”, a declarat Corneliu Vaida, unul din iniţiatorii protestelor Salvaţi Casa Mühle.
Prezent la Timişoara, ministrul Culturii, Daniel Barbu, a declarat că va demara exproprierea după ce primeşte din partea timişorenilor un plan de viitor al casei. Aceasta s-ar putea transforma într-o casă memorială a familiei Mühle şi un muzeu al rozelor.
“Ministrul Culturii a spus că dacă vom depune un proiect care să arate cum se va putea transforma această ruină într-un muzeu, el va demara exproprierea. Eu mă bazez pe cuvântul unui om. Avem un colectiv în care sunt implicaţi artişti plastici, istoric, arhitecţi şi se lucrează la proiect. Vrem un proiect viabil, real şi să impresioneze”, a mai spus Vaida.
Lucrări de consolidare
Spre surprinderea celor care au mers să lege o panglică pe gardul Casei Mühle, proprietarii au luat în serios somaţia Judecătoriei şi au început lucrările de consolidare. Zidurile şubrezite au fost întărite prin aplicarea unor grinzi de lemn, s-au montat unele cofraje în partea superioară a clădirii şubrezite, iar acum se lucrează chi