Mai multe primării din județ au strâns cureaua cheltuielilor, iar pentru a face economii, în nopțile cu lună plină sau vreme frumoasă, opresc iluminatul public.
O parte a primarilor localităților din județul Gorj au decis să facă economii la facturile la CEZ. „Pot să vă spun că facem economie la bani. Iluminatul stradal funcționa de la orele 19,00 la 22,00, iar dimineața era aprins în intervalul 05,00-07,00. La ora actuală, funcționează de la 20,00-22,00 și de la 05,00-06,00 dimineața. Iluminatul stradal este util mai ales dimineața pentru navetiști, pentru elevii care merg la școală. Oamenii au înțeles, sunt vremuri grele. Trebuie să facem aceste economii. Nu avem încotro”, a declarat edilul Ovidiu Pungan, de la Bălănești. Aceeași situație este și la Negomir. Și aici, autoritățile locale au fost nevoite să stingă lumina! „Când e lună plină, într-adevăr stingem iluminatul public. Dacă putem, stingem. Dacă putem plăti factura de energie, lăsăm aprins; dacă este vreme rea, ploaie, lăsăm iluminatul public aprins. Sunt vremuri grele, acesta este adevărul”, a spus Ion Gruescu, primarul comunei Negomir.
Primari inventivi
Unii dintre edilii comunelor din Gorj au decis că trecerea la becurile economice va duce la o economie lunară la factura de energie electrică, lucru care s-a și întâmplat. La Arcani, edilul local a avut o idee bună atunci când a schimbat becurile cu unele economice. „La Arcani s-a redus consumul la energia electrică, pe toți stâlpii fiind puse becuri economice. Am revizuit iluminatul public din comună prin montarea de lămpi economice în punctele mai lăturalnice și schimbarea becurilor cu unele tot economice în restul comunei. Se face economie considerabilă. Este o soluție foarte bună”, a spus primarul din Arcani, Vasile Popescu. Și la Dănești, conducerea primăriei a luat decizia de a monta becuri economice. Edilii au reușit