E dulce, are nenumărate flori care îţi dau impresia că sunt naturale şi, mai mult decât atât, poate îmbrăca orice formă visată de pretenţioşii în materie de dulciuri!
Vorbim de tort, cea mai mare prăjitură, realizată însă cu măiestrie de o braşoveancă. Aceasta ce a studiat arta decorării torturilor la New York. A învăţat de la americani diferite metode de design culinar şi acum le aplică la Braşov, în propriul laborator de patiserie-cofetărie. Consuela Chiriţă iubeşte natura şi reuşeşte, fără prea mult efort, să transpună totul… în forme dulci. Ideile trăsnite le pune în practică alături de o echipă de 30 de cofetari.
400 de ore de design în arta decorării dulciurilor. Este absolventă a două facultăţi: Drept şi Relaţii Internaţionale. Cu toate acestea, s-a decis să-şi schimbe profesia, şi de cinci ani este maestru cofetar la Braşov. Consuela Chiriţă şi-a creat propriul laborator şi a deschis apoi o cofetărie de renume în oraş. Toate acestea după ce s-a întors din Statele Unite, unde a studiat patru sute de ore de design în arta decorării dulciurilor, la French Culinary Institute, o şcoală de top renumită în New York. Idei de design are nenumărate. Şi a reuşit să demonstreze asta. „Am lucrat nişte trandafiri şi nişte cale, aşa arată un trandafir lucrat mult mai fin în pastă de zahăr, în diferite culori, pentru o cromatică mai veselă. Americanii, de la care am învăţat foarte multe, sunt extraordinari. Am avut privilegiul să fac ore cu unul dintre marii maeştri în domeniu. Mă bucur că am făcut acest lucru, a meritat efortul, deplasarea şi cheltuiala. A meritat să învăţ aceste lucruri şi mă bucur că le pot implementa şi la noi, dar e bine să păstrăm din tradiţiile noastre şi din ceea ce maeştrii bucătari au şcolarizat de-a lungul timpului”, ne-a povestit Consuela Chiriţă, maestru cofetar.
5% genialitate. Consuela Chiriţă spune că nu a furat secretul găt