Postul Paştelui ridică şi o oarecare provocare când vine vorba de mâncare: de multe ori bucătăresele se confruntă cu o adevărată problemă în a găti mâncare de post în cele 48 de zile. Există însă reţete care pot fi preparate şi consumate în orice perioadă a anului. Şi cum începe sezonul legumelor, ele pot fi folosite la multe reţete pentru Postul Paştelui.
Noi vă propunem o mâncare de legume recomandată de „BBC Good Food“, fiind o reţetă potrivită pentru Postul Paştelui, care nu are nevoie de prea mult tip de preparare şi care nu are un grad ridicat de dificultate.
Ingrediente(pentru4porţii):
- 3 dovlecei tăiaţi în felii groase
- o vânătă tăiată în felii groase
- 3 căţei de usturoi tocat
- 2 ardei roşii tocaţi
- 2 cartofi mari copţi, decojiţi şi tăiaţi în bucăţi
- o ceapă tocată
- o lingură de seminţe de coriandru
- 4 linguri de ulei de măsline
- 400g de roşii tocate
- 400g de năut
- o legătură de coriandru sau de pătrunjel
Grad de dificultate: Uşor
Preparare: 20 de minute
Gătire: 50 de minute
Mod de preparare:
Încălzeşte cuptorul la 200 – 220 de grade. Aşază toate legumele într-o tavă întinsă şi amestecă-le cu seminţele de coriandru, cu uleiul de măsline, condimentează cu sare şi piper. Întinde compoziţia pe un singur strat, apoi coace legumele pentru 45 de minute, amestecându-le o dată sau de două ori până când s-au rumenit pe margini.
Dă cuptorul la foc mic şi adăugă roşiile şi năutul, iar la sfârşit adaugă coriandru sau pătrunjel.
Poftă bună!
Valoare nutritivă:
327 calorii, 11 grame de proteine, 40 de grame de carbohidraţi, 15 grame de grăsimi, două grame de grăsimi saturate, 9 grame de fibre, 13 grame de zahăr.