Odată cu schimbarea ordonatorului principal de credite, unitatea medicală a rămas fără 20% din fonduri. Conducerea spitalului clujean a cerut completarea bugetului pe acest an.
Instituţia medicală a pierdut pe drumul dintre Ministerul Transporturilor (MT) şi Ministerului Sănătăţii (MS) 20% din buget. Spitalul CFR din Cluj-Napoca a fost transferat, potrivit ordonanţei de urgenţă a guvernului (OUG) nr. 8/2013 din 19 februarie, din subordinea Ministerului Transporturilor în aceea a Ministerului Sănătăţii.
Conform datelor furnizate ZIUA de CLUJ de MT, în 2013, "suma de la bugetul de stat aprobată pentru Spitalul Clinic CFR Cluj în vederea transferului de la Ministerul Transporturilor la Ministerul Sănătăţii este de 1.768 mii lei". Suma este cu 20% mai mică decât bugetul acordat pe anul trecut. În 2012, potrivit MT, "suma de la bugetul de stat aprobată pentru Spitalul Clinic CFR Cluj a fost de 2.166 mii lei, din care 450 mii lei cheltuieli de capital". Fondurile destinate instituţiei medicale de la bugetul de stat trec, potrivit OUG, de la Casa Asigurărilor de Sănătate a Ministerului Transportatorilor în conturile Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate.
Conducerea Spitalului CFR Cluj-Napoca a solicitat, marţi, Casei Transporturilor suplimentarea bugetului pe anul în curs. "Am trimis o sesizare Ministerului Transporturilor, ieri (marţi - n. red.) în cazul bugetului. Am solicitat explicaţii Casei Transporturilor, pentru că noi încă de ei aparţinem", a declarat managerul Spitalului CFR , Silviu Albu. Surse oficiale ale instituţiei medicale din Cluj-Napoca au explicat, pentru ZIUA de CLUJ, că posibila reîntregire a bugetului ar putea fi realizată prin intermediul unui act adiţional contractului pe anul 2013 trimis Casei Transporturilor.
Cu toate acestea, MT arată că, în cazul Spitalului CFR din Cluj a fost transferat la MS şi că "nu au fost aloca