Mai mulţi salariaţi de la firma senatorului PNL Dian Popescu au rămas pe drumuri şi cu restanţe de câteva luni, în urma unor disponibilizări făcute la începutul anului. Cu toate că erau plătiţi cu „minimul pe economie”, dar exploataţi cât se poate de mult, chiar şi prin depăşirea cu mult a programului normal de lucru, aceştia nu mai au şanse să încaseze restanţele decât pe cale legală. Problema este că unii au aflat cu surprindere că nici nu pot intra în şomaj, pentru că au fost angajaţi „la negru” la societatea Maserati SRL. Nimeni nu a descoperit însă vreodată astfel de lucruri la firma senatorului, banii, influenţa şi poziţia politică făcându-l să pozeze, aşa cum se lăuda şi în campania electorală, într-un antreprenor de succes care a creat sute de locuri de muncă în judeţ.
În situaţia de a rămâne şi pe drumuri şi fără bani luaţi sunt nu mai puţin de 12 persoane, angajate la firma lui Dian Popescu până în luna februarie a anului acesta. Persoanele respective au aflat că s-ar putea să nu mai primească salariile restante, pentru că nu mai sunt la firmă. Unii dintre ei spun că foştii lor colegi le-au transmis că pot să-şi ia gândul de la bani, conducerea Maserati, în speţă Gabriel Popescu, fratele senatorului Dian Popescu, lăsându-i cu ochii în soare. Nemulţumirea celor 12 s-a accentuat, aceştia spunând că, dacă tot se merge pe bătaia de joc, vor apela şi ei la instanţă pentru a-şi recupera nu doar salariul restant, ci şi banii care li se cuvin pentru orele suplimentare.
„Am fost plătit la 8 ore, dar lucram şi 14 într-o zi”
Unul dintre cei care este într-o situaţie destul de dificilă din acest punct de vedere este Victor Cioran. Lucrează de ani buni la Maserati şi a fost repartizat pe şantierele de la Petrofac, unde se semnează condică la intrarea şi ieşirea din unitate. Cioran spune că se poate verifica destul de uşor că intra în tură la 7.00 dim