de Sorana MAIER
20 martie 2013 21:59
1 vizualizare
A-A+
Urmărirea începută de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie vizează perioada octombrie 2009 februarie 2011.
Preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Ioan Cindrea, este urmărit penal de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru conflict de interese.
Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus începerea urmăririi penale faţă de următorii învinuiţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conflict de interese, astfel: (...) Ioan Cindrea (fost deputat în Parlamentul României) reţinând ca situaţie de fapt că, în perioada 05.10.2009 – 01.02.2011, în calitate de deputat, a propus şi a avizat angajarea în cadrul biroului său parlamentar a soţiei sale. Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie", se arată într-un comunicat de presă al Parchetului.
Ioan Cindrea nu a dorit să comenteze situaţia
"Este o acţiune care nu are legătură cu activitatea Consiliului Judeţean Sibiu. În iulie 2012 s-a soluţionat dosarul şi s-a dispus ne^nceperea urmăririi penale. Noul procuror general al României, Daniel Morar, a dispus în luna ianuarie infirmarea soluţiei de neîncepere a urmăririi penale. Din respect pentru justiţia română, domnul Cindrea nu doreşte să facă niciun fel de declaraţie până în momentul finalizării dosarului", a transmis Ioana Căpăţână, purtătorul de cuvânt al CJ.
ANI a făcut sesizarea
Agenţia Naţională