Desi starile sufletesti de teama si frica sunt omenesti, atunci cand sunt provocate cu buna stiinta si cu un anume scop duhnesc a manipulare, ipocrizie si cinism.
Daca mai multi politicieni au avut a face in diverse situatii cu Adrian Nastase si nu au jucat cinstit, dupa eliberarea sa conditionata, poate sa le fie teama sau frica oricat poftesc.
S-ar putea ca viitorul sa-i dea sansa sa-i "popeasca" si el la randu-i. Intrebarea este daca va dori-o.
Descrierea starii de fapt
Mai intai observatiile: au aparut jurnalisti, formatori de opinii si invitati prin studiouri TV care fac uz de pozitia lor spre a trimite mesaje de prevenire/atentionare a lui Basescu si a sustinatorilor sai asupra pericolelor reprezentate de un Nastase razbunator.
Nici tabara cealalta nu ramane mai prejos: chipurile, proaspat eliberatul conditionat n-ar avea dreptul sa faca politica pana in 2016, confundand interdictia unor drepturi civic-electorale cu dreptul la o activitate lucrativa sau la opinie.
Deja anumite ziare, mai ales acelea care au incercat sa induca un nivel de asteptare populara prin prevestirea ruperii USL si a despartirii celor doi lideri, Crin Antonescu si Victor Ponta, au trecut la scenarii dintre cele mai amenintatoare: va fi un concurent pentru Victor Ponta la Palatul Victoria sau il va impiedica pe Crin sa candideze la presedintia Romaniei; sub coordonarea lui Nastase, mare specialist in jocuri politice, se va intari PSD, ca drept dovada a si aparut un sondaj de opinie bine "asezonat", si se va rupe USL.
Zvonuri si consecinte
In completarea starii de frica, aceiasi alarmisti de serviciu arunca pe piata zvonurilor fel de fel de supozitii: Nastase nu va sta mult sa simta "aerul tare al libertatii" fiindca va fi reincarcerat in dosarul Zambaccian sau in cel legat de posesia unor arme far