Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară prezintă joi toate rezultatele investigaţiilor de pe piaţa laptelui după problemele din ultima perioadă dar va răspunde şi altor îngrijorări ale consumatorilor.
După scandalurile care au lovit industria alimentară, Guvernul e alarmat că producţia internă va fi grav lovită şi vrea măsuri energice. Mici cu carne de cal, în loc de carne de vacă, lapte otrăvit cu aflatoxină, curcan îndopat cu antibiotice.
Acestea au fost titlurile din presă din ultima perioadă. După anchetele ANSVSA s-a dovedit că suspiciunile nu au fost confirmate. Efectele însă s-au resimţit : fermele de lapte au aruncat tone de produs pe câmp, procesatorii au retras tone de produse de pe rafturi, vânzările tuturor au scăzut şi, mai grav, încrederea consumatorilor a fost puternic erodată.
"Problema pe care o înregistrăm este, într-adevăr, legată de consum şi cred că trebuie să facem mult mai mult decât atât să recâştigăm încrederea consumatorilor (...)", a declarat ministrul agriculturii. Daniel Constantin speră să poată arăta negru pe alb populaţiei că anchetele au fost severe şi rezultatele nu au dovedit nereguli grave. "În România, avem 20 de milioane de consumatori. Faptul că s-au identificat anumite lucruri care erau suspecte, cred că este în beneficiul acestor consumatori. Tot ce este acum pe raft este bun de consum", garantează ministrul agriculturii.
La nivel de USL însă îngrijorările că încrederea va fi restabilită mult mai încet după ce s-a pierdut într-o secundă persistă şi copreşedintele Uniunii Crin Antonescu a insistat că e urgent să se pună capăt citez acestor " dezvoltări periculoase sau care pot avea consecinţe nefericite din punct de vedere economic".
Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară prezintă joi toate rezultatele investigaţiilor de pe piaţa laptelui după problemele din ultima perioadă dar va răspund