Stadionul Cluj Arena a fost desemnat cel mai popular proiect în cadrul Premiilor Architizer, care au avut loc la New York. Proiectantul arenei de pe malul Someşului spune că acest premiu pune presiune pe Cluj, deoarece confirmă simpatia pe care publicul o are pentru stadion şi obligă comunitatea să îl folosească la acest nivel de simpatie.
Cluj Arena a concurat cu alte proiecte impresionante ale lumii la secțiunea de centre spotrive și recreaționale, secțiune câștigată de proiectul noii trambuline pentru săritura cu schiurile din Oslo, Norvegia.
Invitat la Transilvania L!VE, arhitectul Şerban Ţigănaş a spus că acest premiu, singurul primit de un proiect clujean, „ confirmă un val imens de simpatie care există pentru această arenă și obligă să fie folosită la nivelul acestei simpatii”.
„Pentru noi este o premieră așa cum este și pentru oraș și trebuie să vedem dacă într-adevăr această platformă va fi folosită la adevăratul potențial. Ne dă un semnal foarte clar că, cel puțin din punct de vedere arhitectural, această lucrare interresează lumea. Iar dacă interesează lumea, oferind și spectacole sportive sau de altă natură aici, probabil că publicul va veni în număr mare să o vadă. Dar am convingerea că primii pași sunt făcuți, arena este acolo, este vizibilă”, a spus Ţigănaş.
Cu toate că arena a fost apreciată şi premiată la nivel internaţional, arhitectul clujean crede că astfel de proiecte impozante nu îşi vor mai face loc în Cluj-Napoca în viitorul apropiat.
„E greu de spus pe când alte proiecte impozante în Cluj. Cred că suntem într-un moment în care avem nevoie nu de proiecte impozante, sau de mari realizări, ci avem nevoie de un fel de normalitate, care să se ducă sau să coboare în tot ceea ce facem. Pentru că asta e problema epocii prin care trecem și anume a faptului că nu suntem încă suficienți de conștienți de faptul că avem nevoie să