ICR a postat pe siteul propriu o listă cu partenerii strategici care beneficiază de finanţare din partea insituţiei. Iniţial, dosarul depus de TIFF a fost considerat incomplet pentru a beneficia de finanţare, însă ICR a revenit precizând că festivalul este un partener strategic şi nu trebuie să treacă prin procedura standard de finanţare normală.
„Conform Programelor ICR 2012-2013, document publicat deja în octombrie 2012, au fost stabiliţi parteneri strategici cu vizibilitate internaţională. Până la această oră, unii dintre aceştia au propus proiecte în vederea acordării de sprijin financiar de la ICR, potrivit reglementărilor. ICR acordă acest sprijin financiar pe bază de proiect, prin competiţie pentru obţinerea de fonduri nerambursabile, şi pe baza referatelor de specialitate în cazul acţiunilor punctuale. Institutul Cultural Român are ca misiune să promoveze cultura română în străinătate şi evaluează proiectele din punctul de vedere al reprezentativităţii şi competitivităţii internaţionale“, se arată pe siteul ICR.
Proiectele finanţate
Conform aprobării date în cursul lunilor ianuarie – martie 2013, de Comitetul Director, în anul 2013 se acordă sprijin financiar, din partea ICR, următoarelor proiecte prezentate de parteneri strategici cu vizibilitate internaţională:
• Festivalul Naţional de Teatru (UNITER) – sumă alocată 200.000 lei
• Ateliere de artă dramatică (Academia de Teatru şi Film Athanor, Germania) – sumă alocată 100.000 lei
• Festival Internaţional de Dans Contemporan – sumă alocată 40.000 lei
• Centrul Naţional al Dansului – sumă alocată 60.000 lei
• TIFF – Festivalul Internaţional de Film (Cluj) – sumă alocată 200.000 lei
• Festivalul Internaţional de Film Documentar (ASTRA Sibiu) – sumă alocată 50.000 lei
• Festivalul de Film Anonimul – sumă alocată 10.000 lei @