În perioada 18-22 martie se desfăşoară în Palma de Mallorca (Spania) trainingul cu tema „Managementul voluntarilor în Parcuri europene” sub egida proiectului Grundtvig Multilateral cu acelaşi nume.
La întrunire participă 26 de coordonatori de voluntari din 10 ţări partenere în proiect (Spania, Germania, Italia, Lituania, Letonia, Estonia, Islanda, România, UK, Finlanda), România fiind reprezentată de Administraţia Parcului Naţional Munţii Rodnei şi voluntarii din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai care activează în această arie protejată.
Scopul instruirii este de a antrena o serie de coordonatori de voluntari activi în reţeaua EUROPARC de arii protejate, dezvoltarea competenţelor de coordonare a persoanelor cheie, promovarea voluntariatului ca o metodă de învăţare pe tot parcursul vieţii, dezvoltarea cetăţeniei active la nivel european, întărirea schimbului internaţional de voluntari, crearea unei reţele europene de coordonatori de voluntari activi în parcurile naţionale şi naturale. Alături de partea teoretică, sesiunea cuprinde aplicaţii practice în Parcul Natural Dragonera.
Prin participarea la această întrunire, Administraţia Parcului Naţional Munţii Rodnei îşi îmbunătăţeşte capacitatea de management a voluntarilor şi contribuie substanţial la schimbul de experienţă cu reţeaua europeană de arii protejate. Sperăm ca prin acest training să formăm o echipă locală activă de coordonatori de voluntari care să diversifice activităţile de voluntariat în Munţii Rodnei şi să stimuleze implicarea voluntarilor din grupe diferite de vârstă. Voluntariatul reprezintă o activitate cu rol important pentru Parcul Naţional Munţii Rodnei, beneficiile acestuia contribuind la creşterea eficienţei în managementul a ariei protejate şi conservarea biodiversităţii locale.