Două sute de clujeni sunt invitaţi să urce pe scena Teatrului Maghiar timp de două zile, unde vor efectua sub coordonarea a patru regizori şi actori exerciţii teatrale, în cadrul proiectului „Atelier 200".
Atât Teatrul Naţional din Cluj cât şi Teatrul Maghiar din municipiu organizează, fiecare în parte, Ziua Porţilor Deschise cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului - 27 martie. Repetiţii cu public, recitaluri de muuică în incinta Teatrului, meci de baschet cu actorii, cină pregătită de actori, sunt câteva din activităţile pregătite. Cea mai amplă manifestare este însă „Atelier 200" - un proiect în cadrul căruia 200 de amatori urcaă pe scean Teatrului Maghiar.
Două sute de clujeni amatori de teatru, dar fără pregătire de specialitate, sunt aşteptaţi să devină parte integrantă a unui proiect inedit, ce pleacă de la teatrul antic, „Atelier 200", derulat la Teatrul Maghiar e Stat Cluj (TMSC) şi coordonat de patru tineri regizori şi actori. Spectatorii de până deunăzi vor avea ocazia să urce pe scenă în datele de 28 şi 29 martie, iar sub coordonarea tinerilor regizori István Albu, Andreea Iacob, respectiv actori Levente Molnár şi Ferenc Sinkó - totodată coregraf, vor efectua mai multe exerciţii teatrale, urmând ca momentele cele mai reuşite să fie sintetizate în patru video-uri. Până acum s-au înscris peste 100 de persoane, atât români cât şi maghiari. Înscrierile pot fi făcute până la 25 martie. „Este un proiect prin intermediul căruia teatrul se deschide spre lume, spre cetăţeni, iar graniţele teatrale devin mai puţin perceptibile. Este şi un joc prin care exprimăm această realitate că actorul este un om între oameni. Experienţa aceasta le poate oferi participanţilor ocazia de a renunţa le prejudecăţi, fie că este vorba de cele teatrale, sau de alt gen", a precizat directorul Teatrului Maghiar de Stat Cluj (TMSC).
Tânăra regizoare Andreea Iacob a