Profesori ieseni se afla in aceste zile (19-22 martie 2013) la Madrid, pentru a participa, la Centrul Universitar LA SALLE, la Seminarul international Educatia incluziva. O necesitate fundamentala in contextul unei Europe diverse, multiculturale si multilingvistice, manifestare inclusa in cadrul Proiectului Leonardo da Vinci LLP-LdV/PAR/2011/RO/007. Partenerii Proiectului sunt institutii educationale din Franta, Belgia si Spania si Romania.
Partenerii din Romania sunt Departamentul de Pregatire a Personalului Didactic din cadrul Universitatii Alexandru Ioan Cuza din Iasi si Scoala Normala Vasile Lupu.
“Temele prezentate si interventiile participantilor s-au axat pe cadrul legislativ national si european ce tine de educatia incluziva, fiind evidentiate posibilitati si limite ale acestui tip de educatie in fiecare tara participanta, dar si metode si strategii utile in aceasta secventa a ansamblului educational, in vederea respectarii principiului egalitatii de sanse si a dezvoltarii plenare a copilului cu CES, pentru ca acesta sa poata face fata cu succes provocarilor societatii cunoasterii. Experienta participantilor, discutiile purtate, au generat concluzii utile pentru ceea ce inseamna viitorul educatiei incluzive in cadrul sistemelor educationale, tinandu-se cont, desigur, de tot ceea ce ineamna contexxt si diversitate socio-culturala”, a spus Prof. Dr. Bogdan Neculau, inspector pentru educatie permanenta in cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Iasi.
Urmatoarea etapa a proiectului va consta intr-o conferinta internationala ce va avea loc la Iasi, la Universitatea Alexandru Ioan Cuza, in luna iunie a anului curent. LLP-LdV/PAR/2011/RO/007
„Produsul final al parteneriatului il va reprezenta volumul international publicat de Universitatea La Salle Madrid, cuprinzand reflectiile participantilor referitor la metode si strategii inovatoar