Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Covasna afirmă că situaţia creată la Liceul "Korosi Csoma Sandor" din oraşul Covasna este una singulară, iar elevii implicaţi în incidente nu vor fi sancţionaţi.
Într-un comunicat de presă postat, joi, pe site-ul ISJ Covasna, reprezentanţii inspectoratului resping "orice manifestări cu caracter etnic" şi afirmă că una dintre politicile educaţionale cele mai importante este aceea de "a promova un mediu educaţional european în care să primeze toleranţa, respectul faţă de sine şi faţă de ceilalţi, promovarea inter- şi multiculturalităţii, respectul faţă de însemnele naţionale ale României".
Conform sursei citate, orice persoană are dreptul de a-şi manifesta convingerile şi prin purtarea unor însemne naţionale.
"Considerăm că cele întâmplate nu sunt rezultatul premeditării, fiind vorba despre manifestări de moment. În această şcoală, ca de altfel în toate şcolile din judeţul Covasna, nu au existat şi ne place să credem că nu există atitudini şoviniste sau antinaţionale între elevi sau între profesori", se arată în comunicat.
Potrivit ISJ Covasna, situaţia creată la Liceul "Korosi Csoma Sandor" din Covasna este una singulară.
"Elevii implicaţi în incidente nu vor fi sancţionaţi, ci vom solicita şcolii să acorde o atenţie deosebită laturii educative a activităţilor, astfel încât să nu se mai creeze situaţii similare", mai spun reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Covasna.
Potrivit presei, în 15 martie, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, câţiva elevi români din clasa a IX-a au mers la şcoală cu accesorii în culorile tricolorului românesc, iar una dintre eleve, care purta o bentiţă tricoloră şi a cărei fotografie a fost postată pe o reţea de socializare, susţinea că ar fi primit ameninţări.
Şeful ISJ Covasna, Keresztely Irma, declara, miercuri, că eleva de clasa a IX-a