România importă 50% din necesarul de produse metalice, în timp ce fosta uzină "Industria Sârmei' de la Câmpia Turzii 'a fost pusă pe butuci, în urma unei privatizări în dauna statului româ", susţine inginerul Ioan Pascu, liderul de sindicat din întreprindere.
Sindicatul a făcut tot timpul demersuri către Palatele Victoria şi Cotroceni. "Tot timpul au existat avertizări în privinţa celor ce se întâmplă la Mechel Câmpia Turzii, dar şi referitor la privatizarea în dauna statului român, din 2003. Toate instituţiile de rang superior ale României au fost înştiinţate. Din 2012 le-am cerut sprijinul şi premierului Victor Ponta şi preşedintelui Traian Băsescu. Chiar dacă noi am informat corect că la Câmpia Turzii se produce un dezastru economic şi social, autorităţile centrale ale ţării au felicitat, fantezist, ruşii pentru 'marile realizări din producţie'. A existat o contradicţie totală între mesajele noastre de profesionişti în domeniu şi răspunsul organelor de stat. Noi le-am trimis documente scrise, autorităţile statului ne-au răspuns mereu verbal", a declarat, joi, inginerul Ioan Pascu.
Sindicatul 'Industria Sârmei' de la Combinatul Mechel din Câmpia Turzii a deschis, joi, la Tribunalul Cluj, prin liderul Ioan Pascu, o acţiunea juridică împotriva foştilor şi actualilor patroni ai întreprinderii, pentru neplata salariilor compensatorii datorate celor 720 de muncitori concediaţi colectiv în luna februarie a acestui an.
Conducerea Mechel Câmpia Turzii a achitat, miercuri, un sfert din sumele cuvenite muncitorilor concediaţi. Aceştia sunt nemulţumiţi de suma primită şi de întârzierile cu care li se achită banii, iar joi au blocat, din nou, drumul E60, în cea de-a 17-a zi de proteste.
"Daţi un leu pentru 'Industria Sârmei' Câmpia Turzii", le-au spus protestatarii conducătorilor auto blocaţi în trafic de coloanele de muncitori care traver