Reprezentanţii Companiei Naţionale de Poştă nu pun prea mare preţ pe cazurile de delapidare care sunt constatate în oficiile poştale din teritoriu. Aşa se explică cum Poşta Română este în pragul falimentului, atâta timp cât oamenii din interior nu dau mare atenţie unor astfel de fapte, care ar trebui sancţionate imediat şi găsite măsuri pentru a elimina acest fenomen. Dacă mai punem la socoteală şi contractele păguboase, nu ne mirăm că Poşta Română a acumulat datorii de peste 500 de milioane de lei, în ultimii trei ani. La acestea se adaugă mai multe amenzi, precum şi o datorie de 85 de milioane de lei către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (A.N.A.F.).
Mai mulţi salariaţi din cadrul Poştei Constanţa au reclamat faptul că un astfel de caz de delapidare s-a constatat la Oficiul Poştal Cumpăna, chiar de către specialiştii Departamentului Control Financiar şi Gestiune din cadrul Centrului Operaţional de Poştă Constanţa, care este coordonat de economist Carmen Tănase. Cu toate acestea, nu s-a luat niciun fel de măsură până în prezent în ceea ce priveşte regulamentul de ordine interioară.
Unul dintre cititorii ziarului „Observator“, din Cumpăna, care probabil face parte din sistemul poştal sau poate chiar din rândul păgubiţilor, ne-a dat câteva detalii privind situaţia din cadrul oficiului de la Cumpăna, care se pare că nu ar fi la prima abatere. „Stimată redacţie, sunt exasperată de ce se întâmplă la Oficiul Poştal Cumpăna şi, ca o consecinţă a falimentului în care e Poşta Română, vreau să vă relatez un fapt inadmisibil şi ilegal. Numita Pălău Vasilica, dirigintă la Oficiul Poştă Cumpănă, în urma unui control financiar condus de ec. Carmen Tănase din cadrul Direcţiei Regionale Poştă Română, a fost descoperită că a delapidat sumă de circa 200.000.000 de lei din pensiile bătrânilor şi ajutoarele sociale şi de handicap. Susţinută de nu ştiu cine, doam