Abatorul de ovine din localitatea Hereclean şi-a redeschis, începând de ieri, porţile, unitatea urmând să funcţioneze până la sărbătorile pascale.
Preşedintele Consiliului de Administraţie al Cooperativei Agricole Transilvania Ovicarn, Ionel Dărăban, ne-a declarat ieri că abatorul va permite sacrificarea mieilor nu doar din Sălaj, ci şi din judeţele învecinate şi chiar organizarea unui târg de miei. Directorul executv al Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Sălaj, doctorul Mircea Martin, ne-a declarat că „vor sacrifica (miei, n.r.) în perioada următoare, iar în funcţie de necesităţi şi de oferta care va fi pe piaţă vor continua aceste sacrificări. Sperăm ca în acest an toţi crescătorii de ovine din judeţul Sălaj să poată valorifica atât tineretul ovin, cât şi oile adulte prin acest abator. Toţi crescătorii sau cumpărătorii care achiziţionează miei în această perioadă trebuie să ştie că aceşti miei este obligatoriu să fie crotaliaţi, să aibă documentele de mişcare şi să nu fie sacrificaţi în locuri publice. De asemenea, trebuie obligatoriu respectate condiţiile de bunăstare a animalelor”, a încheiat Martin.
Abatorul de ovine din localitatea Hereclean şi-a redeschis, începând de ieri, porţile, unitatea urmând să funcţioneze până la sărbătorile pascale.
Preşedintele Consiliului de Administraţie al Cooperativei Agricole Transilvania Ovicarn, Ionel Dărăban, ne-a declarat ieri că abatorul va permite sacrificarea mieilor nu doar din Sălaj, ci şi din judeţele învecinate şi chiar organizarea unui târg de miei. Directorul executv al Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Sălaj, doctorul Mircea Martin, ne-a declarat că „vor sacrifica (miei, n.r.) în perioada următoare, iar în funcţie de necesităţi şi de oferta care va fi pe piaţă vor continua aceste sacrificări. Sperăm ca în acest an toţi crescătorii de ovine din