Vicepreşedintele ANSVSA Vladimir Mănăstireanu a prezentat joi, într-o conferinţă de presă, concluziile anchetelor privind suspiciunea conţinutului de antibiotice în pieptul de curcan exportat în Germania de un procesator român şi înlocuirea cărnii de vită cu cea de cal în micii produşi de o firmă din Ploieşti.
Mănăstireanu: Pieptul de curcan exportat în Germania a fost conform
Vicepreşedintele ANSVSA Vladimir Mănăstireanu, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că au fost finalizate verificările privind suspiciunea conţinutului de antibiotice într-o cantitate de piept de curcan exportată în Germania de un procesator român, aceasta fiind nefondată.
Mănăstireanu, care asigură conducerea Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) până la numirea unui nou preşedinte, a precizat că societatea românească a respectat reglementările privind creşterea şi procesarea curcanilor, dar nu a spus că analizele făcute în Germania au fost eronate.
Alerta privind pieptul de curcan cu antibiotice găsit în Germania a fost transmisă în 12 martie de Comisia Europeană, fiind semnalat un nivel maxim depăşit al conţinutului unui antibiotic de uz veterinar în piept de curcan prăjit, cu origine România, s-a arătat într-un comunicat ANSVSA.
Produsul respectiv provenea de la o societate din judeţul Braşov şi a fost distribuit, din iunie 2012, în România şi trei state membre.
ANSVSA: În cazul cărnii de cal din mici a fost fraudă comercială. Societatea va fi amendată cu 30.000 de lei
Vicepreşedintele ANSVSA, Vladimir Mănăstireanu, a anunţat joi că în cazul suspiciunii substituirii cărnii de vită cu cea de cal în carnea tocată pentru mici a fost vorba de fraudă comercială, unitatea procesatoare, SC Nicolin din Ploieşti, fiind amendată cu 30.000 de lei.
Vladimir Mănăstireanu, care asigură conducerea Auto