Pentru prima oară în existenţa de câteva decenii a unităţii, managerul Spitalului CF Oradea, dr. Marius Chipurici, directorul medical, dr. Florin Maghiar, şi cel financiar-contabil, economistul Florin Dacin, au prezentat situaţia acestui spital, în contextul recentei transferări a acestuia de la Ministerul Transporturilor la Ministerul Sănătăţii.
Cei trei au comentat şi ipoteza trecerii în acest an în subordinea Consiliului Local Oradea sau a Consiliului Judeţean Bihor, fiindcă în acest fel, au spus ei, ar putea fi afectată activitatea comisiei pentru siguranţa circulaţiei, cea care verifică starea de sănătate a şoferilor profesionişti, mecanicilor de locomotivă şi personalului din transporturile aeriene.
"Pe plus"
Spitalul CF Oradea este una dintre cele mai performante unităţi din reţeaua medicală a Ministerului Transporturilor din întreaga ţară, ce cuprindea 15 spitale, a declarat managerul unităţii, Marius Chipurici, într-o conferinţă de presă desfăşurată joi, precizând totodată că din cele 15 spitale CF din ţară, 13 au fost transferate către Ministerul Sănătăţii prin OG 8/2013.
Conform prezentării făcute de Marius Chipurici (foto), Spitalul CF Oradea are 154 de angajaţi (dintre care 34 în secţia externă din municipiul Satu Mare), iar în cursul anului trecut a înregistrat 4.600 de internări şi externări, având 131 paturi şi 30.800 de zile de spitalizare (adică o durată medie a spitalizării de 7,6 zile / pat). "Cu un indice de complexitate a cazurilor rezolvate de 1,02, suntem pe primul loc în ţară între spitalele Ministerului Transporturilor", a mai spus managerul.
Cu toate acestea, Casa Asigurărilor de Sănătate a Transportatorilor a achitat Spitalului CF Oradea serviciile furnizate pentru doar 3.880 pacienţi, adică 85% dintre cheltuielile efectuate de unitate pentru tratarea pacienţilor.
"Din punct de vedere financiar-contabil,