Studenţii arhitecţi readuc la viaţă, cu pancarte PCR, lozinci şi portrete cu Nicolae Ceauşescu, unul dintre cele mai cunoscute imobile din Cluj. Este vorba de clădirea Boema, o fostă grădină de vară. De săptămâna aceasta, acolo va funcţiona un centru cultural în care vor avea loc concerte de jazz şi piese de teatru
Boema, celebra clădire istorică din centrul Clujului, construită în urmă cu circa 180 de ani, unde pe vremuri funcţiona grădina de vară cu acelaţi nume, o adevărată oază de relaxare în inima oraşului, va primi, din nou, oaspeţi. Clădirea urmează să fie readusă la viaţă, cu ajutorul studenţilor de la arhitectură. Ei au obţinut permisiunea proprietarului clădirii Boema de a o transforma în centru cultural. Reprezentanta Asociaţiei Studenţilor Arhitecţi, Ioana Bucureştean spune de când poate fi frecvetată, din nou, grădina Boema.
La evenimentul de deschidere vor avea loc scurte prezentări ţinute de studenţii care au participat la realizarea proiectului, un concert de cameră suţinut de studenţii de la Academia de Muzică ”Gheorghe Dima” şi un mic bufet suedez.
Studenţii au reuşit să transforme în instalaţii de artă postmodernă obiectele găsite în clădirea abandonată de mai mult de un deceniu. Studenţii au revalorizat pancarte cu PCR ori lozinci cu Nicolae Ceauşescu, explică studenta la arhitectura, Viorela Pleşa.
Mulţi clujeni îşi mai aduc aminte cum arăta grădina Boema, înainte de a cădea în paragină.
Grădina interioară a clădirii va fi transformată în spațiu de concerte, iar în centru va fi reamenajat barul. O avanpremieră asupra cum va arăta grădina Boema din Cluj ne oferă viitorul arhitect Viorela Pleşa.
Un experiment care va fi realizat de studeni va fi crearea primei grădini verticale din Cluj. Dacă în aceste zile va fi deschis sezonul de evenimente care vor avea loc în grădina Boema, organizatorii speră ca acesta