Peste doar două zile, cei 5.000 de delegaţi la Convenţia extraordinară a Partidului Democrat Liberal vor trebui să decidă soarta acestei formaţiuni. Moţiunile propuse de preşedintele în funcţiune, Vasile Blaga, de deputatul de Neamţ, Elena Udrea, şi de europarlamentarul Monica Macovei vor decide, de asemeni, soarta Opoziţiei politice faţă de USL, din ce în ce mai consacrat ca un veritabil „partid stat“.
Pentru noi, cei din Moldova, contează mai mult ce opţiune vor avea democrat-liberalii din această regiune istorică, în condiţiile în care, pe surse, se vorbeşte deja de aranjamente de culise, de un veritabil blat cu USL în favoarea lui Vasile Blaga, considerat atât de Victor Ponta cât şi de Crin Antonescu drept un lider politic frecventabil, cu care se poate iniţia un dialog „constructiv“. De partea cealaltă, atât Elena Udrea cât şi Monica Macovei susţin necesitatea unui nou PDL, acroşat noilor condiţii de Opoziţie fermă şi puternică faţă de USL, a unui partid reformat, capabil să se reinventeze pe baze etice şi morale, cu oameni noi, credibili şi nealteraţi.
Din ce se ştie până acum, din evaluările făcute, dar şi din poziţionările publice, organizaţia din Suceava – Gheorghe Flutur, cea din Botoşani – Cătălin Flutur, din Vaslui – Dan Marian, Vrancea – Costică Neaţă, şi Galaţi – Doruleţ Resmeriţă, şi-au exprimat deja susţinerea pentru Vasile Blaga.
Pentru Elena Udrea şi-au manifestat sprijinul explicit organizaţiile din Neamţ – Gheorghe Ştefan şi Bacău – Gabriel Berca. La Iaşi, organizaţia condusă interimar de Gabriel Mihai Surdu este împărţită între opţiunea liderului judeţean pentru Vasile Blaga şi susţinerea municipală a reformiştilor Monicăi Macovei.
Problema celor din Moldova care-l vor susţine pe Vasile Blaga nu este însă doar dilema delegaţilor din PDL, fiind una care priveşte viitorul acestei regiuni.
Elena Udrea a dovedit, în peri