A stat la aceeaşi masă cu viitorii lideri ai lumii şi a participat la discuţii care ar putea schimba definitiv modul în care se face educaţie în ţara noastră, iar concluzia ei a fost că tinerii români au de ce să ţină capul sus.
Elena Bunoară și Alexandru Negurici au fost întâmpinați la New York de către Simona Miculescu, reprezentanta permanentă a României la ONU
Elena Bunoară (23 de ani), studentă la master în Bucureşti, face parte dintr-o specie rară de tineri pentru care România nu e un capăt de drum, ci o rampă de lansare.
Iar discursul ţinut la începutul anului, la tribuna Organizaţiei Naţiunilor Unite de la New York, ca delegat de tineret al ţării noastre, n-a făcut decât să-i confirme cel mai fierbinte crez: "Dacă ştii cum s-o foloseşti, informaţia te poate conduce către oportunităţi la care nici n-ai visat". Alăturați-vă campaniei „Cine, când și cum schimbă România” pe Facebook!
O româncă ambiţioasă
Emoţiile de a se afla la cele mai înalte foruri mondiale au ajuns-o din urmă abia acasă, după ce a înţeles ce impact pot avea câteva rânduri scrise din inimă.
Doar şapte minute, atât a avut la dispoziţie echipa României pentru a convinge statele membre prezente la lucrările sesiunii Comisiei pentru Dezvoltare Socială din cadrul Consiliului Economic şi Social al ONU de importanţa a două proiecte."Eu şi colegul meu, Alexandru Negurici, am vorbit despre nevoia de stagii de practică plătite, dar şi despre educaţia non-formală ca sprijin în dezvoltarea viitorilor lideri. Ambele au în comun faptul că le oferă tinerilor posibilitatea de a-şi lărgi orizonturile, de a evolua frumos", povesteşte Elena, studentă în ultimul an la masterul Securitate şi Diplomaţie, la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA).
Aleşi dintre zeci de candidaţi din toată ţara de către o comisie specială a Ministerului Tineretulu