Prima ediţie a Târgului de ţară din acest an va avea loc duminică, 24 martie 2013, în Muzeul in Aer Liber din Dumbrava Sibiului, între orele 10:00 – 17:00.
La standurile producătorilor prezenţi sibienii vor găsi produse tradiţionale, ecologice, ce păstrează vie tradiţia culinară din zona Sibiului: brânzeturi de oaie şi de capră, carne şi preparate din carne, zacuscă, pâine şi cozonac, miere şi produse ale stupului, ţuică, dulciuri şi turtă dulce, gemuri, dulceţuri şi siropuri.
Deşi pentru credincioşii ortodocşi postul Paştilor abia a început, pentru catolici, data de 24 martie coincide cu duminica Floriilor. Mai ales pentru aceştia din urmă, producătorii din localitatea Târnava Mare, judeţul Sibiu, vor realiza un program de demonstraţii culinare: tocană din carne de ied şi de viţel pregătită la ceaun, şi dar şi alte specialităţi din carne de ied şi capră.
De asemenea, vor putea fi servite preparate dulci pe bază de brânză de capră, după reţete specifice Văii Târnavei iar cei interesaţi vor putea afla informaţii despre reţetarul tradiţional al acestei zone.
Târgul de ţară se va desfăşura începând cu 24 martie în fiecare duminică, în funcţie de condiţiile meteo, până la sfârşitul lunii octombrie.