Pacienţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău primesc acum mâncarea în truse individuale, care păstrează mâncarea caldă mai mult timp. Noul sistem de porţionare şi distribuire a hranei a fost inaugurat săptămâna aceasta, în prezenţa autorităţilor şi a sponsorului acestei investiţii.
Valoarea noului sistem de porţionare şi distribuire a hranei pentru pacienţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău se ridică la 722.000 lei, investiţia fiind realizată de TenarisSilcotub, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Sălaj.
Noul sistem cuprinde 600 de truse individuale termoizolante, în care sunt aşezate recipientele cu alimente, care, astfel, sunt păstrate calde mai multă vreme. Managerul spitalului, Laurenţiu Barna, explica la inaugurarea de săptămâna aceasta că pierderea de temperatură este de cel mult un grad – două pe oră, ceea ce ajută mai ales în cazul porţiilor ce trebuie transportate de la bucătăria spitalului la secţiile externe, cum sunt cele de la Spitalul Vechi.
Sistemul mai cuprinde o linie modernă de porţionare, cărucioare speciale pentru transportul truselor în saloane, maşini de spălat şi uscat vesela şi va fi completat în viitorul apropiat cu alte dotări pentru bucătăria spitalului, printre care un cuptor cu convecţie de capacitate mare, o plită pe gaz cu 12 arzătoare, o marmită tip cazan şi o maşină de înfoliat.
La inaugurare a fost prezent Gabriel Podskubka, Area Manager Europa de Est în compania Tenaris, care a declarat că el şi compania pe care o reprezintă sunt mândri de contribuţia pe care o au în comunitatea din Zalău prin acest sistem.
La inaugurare a fost prezent şi Tiberiu Marc, preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, care a explicat că această investiţie, ca şi celelalte făcute în spital, multe dintre ele tot în parteneriat cu multinaţionala amintită, au la bază o cercetare privind nevoile Spitalului Judeţean reali