După ce-au construit o centrală de cogenerare de înaltă performanţă, pentru termoficarea municipiului Focşani, care are în configuraţie unele dintre cele mai mari motoare termice din ţară (având combustibil gazul metan), de producţie Rolls Royce, sucevenii de la Loial îşi mută şantierul la Iaşi, în campusul studenţesc Tudor Vladimirescu, acolo unde au de executat un nou proiect ambiţios, în cadrul unui contract în valoare de 5,5 milioane de euro.
Societatea suceveană Loial Impex SRL va executa în zona rezidenţială din campusul studenţesc din Iaşi două module cogenerative pentru energie electrică şi termică.
Cele două module vor asigura autonomia şi optimizarea energetică a întregului campus studenţesc.
Marţi, reprezentanţii Loial Impex, în calitate de lider în asocierea cu SC Energofor SRL Bacău, au semnat cu Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi contractul de executie.
Modulul unu va fi compus din două grupuri de cogenerare având puterea electrică de 1200 Kwe, respectiv 600 Kwe, pentru producerea simultană de energie electrică şi energie termică şi un cazan de apă caldă cu puterea termică de 2500 KW.
Modulul doi are aproximativ aceeaşi componenţă, singura diferenţă fiind acea că în loc de unul, vor fi trei cazane de apă caldă cu puterea termică de 2500 KW.
Grupurile de cogenerare lucrează conform principiului producerii simultane a energiei electrice şi termice şi folosesc energia primară (gaz metan ) cu care sunt alimentate, iar cazanele de apă caldă lucrează ca unităţi de vârf, explică specialiştii de la Loial.
„O altă componentă a proiectului care aduce o notă de unicitate şi îi creşte complexitatea este realizarea sistemului de optimizare a consumului de energie termică din cadrul campusului universitar”, se arată într-un comunicat al Loial Impex SRL Suceava.
Proiecte de anvergură, realizate d