Şeful Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI), Gabriel Dumitraşcu, a declarat pentru cotidianul.ro că nu este oportun ca Ministerul de Finanţe să se ocupe de desemnarea managementului privat pentru Transgaz şi Transelectrica, explicând că acest fapt ar însemna reluarea tuturor procedurilor demarate deja de OPSPI şi, practic, dublarea costurilor „fără să atingem obiectivul”.
Cotidianul.ro a prezentat luni un proiect de ordonanţă de urgenţă care prevede trecerea Transelectrica şi Transgaz în subordinea Ministerului de Finanţe, una dintre mize fiind aceea că ministerul condus de Daniel Chiţoiu se va ocupa de selectarea managementului privat la cele două companii.
Întrucât Ministerul Economiei, prin intermediul OPSPI, a demarat deja procesul de recrutare şi selecţie de administratori pentru Transgaz şi Transelectrica, l-am întrebat pe directorul OPSPI ce se va întâmpla cu procesul de selecţie a managerilor privaţi, în momentul în care cele două companii vor fi trecute din subordinea Ministerului Economiei la Ministerul de Finanţe.
„Nu avem nicio problemă cu transferul la dânşii (a companiilor Transelectrica şi Transgaz, n.r.), dar am solicitat să fie făcut condiţionat. Să finalizăm mai întâi procedura de listare a Transgaz şi să finalizăm alegerea, desemnarea managementului privat. Mai sunt două săptămâni de lucru şi e păcat”, a declarat şeful OPSPI. În opinia sa, un asemenea transfer ar presupune reluarea procedurilor de selecţie a managerilor, ceea ce „nu e practic oportun, pentru că dublăm nişte costuri fără să atingem obiectivul”. Dumitraşcu a mai spus că a solicitat Guvernului să permită OPSPI să finalizeze procedurile de desemnare a managementului privat la Transelectrica şi Transgaz.
Ministerul Finanţelor Publice vrea să se ocupe de selecţia managementului privat
În proiectul de ordonanţă de urgenţă ela