România deţine recordul european în ceea ce priveşte timpul petrecut în faţa televizorului. Conform unui studiu, un român se uită la televizor aproape 5 ore şi 30 de minute, pe zi.
Conţinutul mai bogat, strategiile sociale şi programele de divertisment de tip reality-show au restructurat consumul de televiziune în întreaga lume, în anul ce a trecut.
În anul 2012, telespectatorii din toate colţurile lumii au rămas în medie în faţa televizoarelor timp de 3 ore şi 17 minute în fiecare zi, cu 1 minut mai mult decât în 2011.
În Europa s-a înregistrat în 2012 un record al perioadei de urmărire a programelor televizate, perioadă ce a crescut cu 7 minute faţă de anul 2011, ajungând la 3 ore şi 55 de minute.
Telespectatorii români au avut o contribuţie demnă de invidiat la această creştere medie europeană, ei fiind cei mai fideli telespectatori şi deţinătorii recordului european al perioadei medii petrecute zilnic în faţa televizorului cu nu mai puţin de 5 ore şi 30 de minute pe zi.
Conform studiului "Un an de televiziune în lume 2012", realizat de compania franceză de analiză media Mediametrie, această creştere globală a perioadei dedicate zilnic televizorului este provocată şi de criza economică, ţările care au fost cel mai lovite de probleme economice înregistrând şi cele mai evidente creşteri în ceea ce priveşte timpul alocat urmăririi emisiunilor televizate.
Astfel în Grecia, potrivit Agerpres, perioada medie petrecută zilnic în faţa televizorului a crescut cu 5 minute faţă de anul trecut până la 4 ore şi 33 de minute, în Spania creşterea este de 7 minute, până la 4 ore şi 6 minute, iar în Italia creşterea este de 2 minute, ajungându-se la 4 ore şi 14 minute.
În SUA perioada petrecută în faţa televizorului a rămas stabilă în 2012 faţă de 2011 la aproape 5 ore pe zi. În ceea ce priveşte genurile de emisiuni de televiziune care se bu