Aflatoxina de tip M1 din lapte a dat naștere la numeroase discuții și subiectul pare departe de a fi epuizat. Totuși, în Capitală există ceva mult mai periculos pentru sănătatea omului. Aflatoxina de tip M1 din lapte a dat naștere la numeroase discuții și subiectul pare departe de a fi epuizat. Totuși, în Capitală există ceva mult mai periculos pentru sănătatea omului.
Aerul pe care îl respirăm acum în Bucureşti este mai toxic decât celebra aflatoxină, conform opiniei lui Dorin Cojocaru, directorul general al Asociaţiei Patronale Române din Industria Laptelui.
„Anul trecut, oficial s-au făcut 15 analize pe aflatoxină. În schimb, cele 423 de fabrici de lapte care sunt autorizate sanitar-veterinar în România şi-au făcut cel puţin de 10-15 ori / an analize. Există riscul ca populaţia să fi consumat lapte infestat de la dozatoare, dar trebuie să ţinem cont de faptul că dozele au fost foarte mici. Aerul pe care îl respirăm în Bucureşti este mai toxic decât laptele cu aflatoxină M1", a afirmat Cojocaru.
Întreaga poveste legată de aflatoxină a afectat serios industria laptelui, ceea ce a afectat din plin exporturile de lapte, diminuate considerabil în urma scandalului.
„La produse lactate, la ceea ce cumpărăm de pe raft, au crescut importurile după declanşarea isteriei, iar materia primă n-a mai fost importată. Acum caut soluţii să fac export de lapte din fermă către alte ţări pentru că avem deja stocurile mari. Piaţa deja a picat şi din cauza haosului creat, şi din cauza mediatizării extreme", a spus şeful APRIL, conform Agerpres.